Udtalelser

Emilia, 36år – Klient
“Jeg får anbefalet Pia rigtigt højt af en bekendt, og i min første samtale med Pia har jeg allerede afdækket ting, jeg ikke har indset trods flere års selvudviklingsarbejde. Jeg kom til hende med dårlige madvaner, spiseforstyrrende adfærd, jeg røg og jeg stressede, var oppustet og overvægtig. Efter første samtale havde jeg oparbejdet den motivation, der skulle til for at tage det første spadestik, og jeg kvittede smøgerne, stoppede med den spiseforstyrrende adfærd (og hvis jeg engang imellem faldt i, dragede jeg omsorg for mig selv i stedet for at føle skam), og jeg begyndte at blive mere bevidst omkring den måde jeg spiste på. Pias ekspertise er ret unik, fordi hun kombinerer psykologien med fysiologien, dén kombination er guld værd, og så er hun enormt dygtig til at få en til at åbne sig op og gå direkte til sagens kerne

Jonas 26 år – Klient
“Jeg ringer til Pia i foråret fordi jeg er ved at brænde fuldstændig ud. Jeg er træt men kan ikke falde i søvn om aftenen, og løber tør for energi efter ganske få arbejdstimer og udviser tydelige symptomer på stress. Til dagligt læser jeg en krævende videregående uddannelse på Københavns Universitet, der sluger op imod 50 timer af min tid om ugen.
Efter en rigtig behagelig første samtale vender Pia tilbage med en strategi for min kost. Allerede 14 dage efter har jeg det markant bedre. Min rødmen i ansigtet samt akne på ryggen forsvinden helt men vigtigst af alt falder mit stressniveau og min koncentrationsevne vender tilbage.
En kort periode efter mit første besøg hos Pia, starter en 1,5 måneders eksamensperiode henover maj/juni med 5 eksamener, som jeg er oprigtig angst for, om jeg kan komme igennem. Men ved at følge den kost sammensat af Pia, kommer jeg smertefrit igennem det. Jeg sidder pludselig og kan forberede mig 10-12 timer om dagen, har masser af energi selv da det er overstået og så klarer mig bedre end nogensinde før. Jeg er fuldstændig overbevist om at alle kan have gavn af at få kigget på deres kost, og vil særligt anbefale Pia til en hver!”

Kommentar til Jonas´ case Udiagnosticeret Histamin-intolerance og ikke en psykisk tilstand
I den første samtale med Jonas som varede knap 2 timer, blev det hurtigt klar, at der var tale om en såkaldt udiagnosticeret histaminintolerance eller mastcelle problematik, som er en del af immunforsvaret som overreagerer på forskellige stimuli, hvor kost er én af dem.
Jonas havde stort set alle tænkelige symptomer i bogen og oplevede derfor en stor daglig belastning, der gjorde det mere end svært at fungere i det daglige, med stor træthed og koncentrationsbesvær til følge. Herudover lå D-vitamin i den lavere ende på 51, Blodprøver viste et TSH i den høje ende på 3,05, hvilket betød at Jonas´ stofskifte lå i den lave ende.
Jeg bemærkede, at natrium ligeledes lå lige uden for referenceområdet på 136, hvilket godt kan give stor træthed og dér kan ofte ses en bedring ved at øge saltindtag. Jonas´ blodtryk var formodentlig ustabilt, med nogle at de symptomer som Jonas fortalte om, hvilket er et almindeligt fund ved en histaminintolerance.
Histaminintolerance er desværre utrolig overset og mangle oplever uspecifikke symptomer, der ofte leder den praktiserende læge herimod psykiske årsager, da patienten ofte har symptomer fra mange kropsdele/systemer. Det kan være alt fra diarre, til eksem, til synsforstyrrelser, hovedpine og smerter, men også angst og koncentrationsbesvær, som er svært for den praktiserende læge at sammenkæde. Jonas havde, som så mange andre, opsøgt sin praktiserende læge utallige gange med ingen effekt og han oplevede at hans problemstillinger ikke blev taget alvorligt, hvilket var kilde til yderligere belastning. Jonas havde i perioder mere end svært ved at følge sit studie eller have overskud i sin fritid
Han behandlingsforløb som strak sig over 3 samtaler, inkluderede en plan for at nedsætte histaminbelastningen ved at undgå specifikke fødevarer samt et fokus på at indtage antiinflammatoriske madvarer. Han fik en plan for hvad han i stedet kunne spise, samtidig med at han gerne ville tabe et par kilo. En histaminfattig kost stiller umiddelbart store krav, men planens fokus var at gøre det så simpelt som muligt, da Jonas ikke nød den store madlavning.
Vi introducerede derudover kosttilskud, der kan stabilisere det såkaldte mastceller hvilket fik rødmen i ansigtet til at gå væk, (hvilket er et tydeligt tegn på mastcelle degranulering) samt en plan, der tog hensyn til hans svingende blodtryk samt symptomerne fra hans fordøjelse. Som forventet fik han det hurtigt meget bedre og kunne igen præstere på det niveau, som han gerne ville.

Tina, 40år – Klient
“Jeg startede hos Kostbalance, fordi jeg var træt af overspisning, konstant indre dialog om mad og så en del ekstra kilo, der gjorde, at jeg ikke rigtig følte mig hjemme i min krop. Her fik jeg en meget overskuelig og enkel plan, der passede rigtig godt til den måde, jeg i forvejen spiste. Der var også plads til rugbrød og lidt chokolade, ingen regler om forbudte madvarer. Jeg slap for at tælle kalorier og være overopmærksom på mad, men arbejdede i stedet med at mærke efter, blive god til at sige nej tak og tænke over, hvorfor jeg overspiser. Fokus for mig har meget været på det mentale og årsagerne til, at der ryger for meget indenbords. Her har Pia været god til at fange, hvad der fylder i hovedet fra gang til gang. Jeg gik ind til dette med et ønske om – udover vægttab – en mere grundlæggende ændring af mit forhold til mad og spisevaner, og det er på mange måder lykkedes rigtig godt. “

Kommentarer til Tines case. Arbejdet med de psykiske elementer
Tine havde god viden om ernæring (lige som langt de fleste af mine klienter). Mit arbejde med Tine var et eksempel på en klient, hvor fokus var at få normaliseret hendes spisning og komme til at opleve at kosten fyldte mindre mentalt. Mange slankekure har den virkning, at de kræver mere fokus på mad, men hvor jeg har fokus på, at maden skal fylde mindst muligt. Dvs. tanker og bekymringer om mad forsvinder, hvilket er en stor lettelse for mange.
Tine havde i perioder prøvet forskellige vægttabs- strategier, men kun ganske kortvarigt. På nær for 10 år siden, hvor hun tabte sig omkring 10 kilo på 6 mdr.
Tine havde derfor brug for fokus på strategier, som fokuserede på varige løsninger.
I samtalen med Tine blev det tydeligt at der var behov for at arbejde med bevidstheden om såkaldte tilladelsestanker, indre monologer, men også stressreduktion og arbejde med følelser og overbevisninger, som ofte triggede overspisnings-episoder. Dette oplevede Tine specielt om aftenen.
Tine havde derfor stor gavn af, at genvinde tilliden til sig selv og arbejde med specifikke strategier, for at genlære at spise mad med nydelse, frem for fordømmelse. Det lykkedes rigtig godt med et forløb på 5 samtaler på 6 måneder. Det vigtigste mål i min optik var arbejdet med de psykiske elementer, idet et mere afslappet forhold til mad ville bane vejen for det varige vægttab

Amalie, 23 år – Klient
“Jeg har døjet med acne i to år siden jeg stoppede på p-piller. I de to år har jeg været igennem en masse skønhedsbehandlinger, lægebesøg og medicin, som ikke har hjulpet. Da min læge mente at den sidste udvej var en meget skrap pillekur, valgte jeg at opsøge Pia, selvom min læge mente at en diætist ville være spild af penge. At få en samtale med Pia er det bedste jeg har gjort for min hud. Jeg har nu været på min diæt i tre måneder, og jeg er helt fri for acne og får kun enkelte urenheder – og jeg er sluppet for at gå på den skrappe pillekur. Jeg har haft to samtaler hos Pia, som har været super behagelige og med fokus på hvordan kosten kan tilpasses mine ønsker.
Kosttilskud og kostplan har været nøglen til at få min hud i balance, og jeg vil anbefale alle som døjer med acne at få vejledning af Pia!”

Kommentar til Amalies case. Anti-inflammatorisk kost
Amalie opsøgte mig idet hun gerne ville afprøve kost som en behandling for hendes acne.
Min behandling af Amalies hud, var egentlig ikke en specifik plan for acne-behandling men nærmere en strategi for at dæmpe den inflammation, som var årsag til acnen. Denne case er derfor ey godt eksempel på, at det er væsentlig at behandle langt tilbage i årsagskæden, forstået på den måde, at man skal behandle det underliggende problem frem for symptomet.
Fokus i planen var derfor en antiinflammatorisk plan i kombination med specifikke kosttilskud, som har vist store effekter på inflammation.
Amalie havde ved andet besøg 2,5 måned efter vores indledende snak allerede oplevet en fuldstændig effekt af behandlingen. Hun havde ikke haft acne i en måned og kunne derfor undlade den skrappe pillekur foreslået af hudlægen, hvilket hun og jeg naturligvis begge var meget glade for. Udover behandlingens effekt på Amalies acne, er jeg meget tilfreds med at have hjulpet Amalie med at få dæmpet inflammation i hendes krop, så hun nu er et væsentlig bedre sted sundhedsmæssigt end tidligere.

Marianne – Klient
“Da jeg blev diagnostiseret med diabetes havde jeg et langtidsblodsukker på 92(meget højt!).
6 måneder senere var det i normalområdet på 41, og har siden været stabilt her, med en forholdsvis lav medicinering. Samtidig har jeg over 8 måneder tabt 20 kg.
Min oplevelse af samtalerne med Pia er, at det handler om mine mål og mit fokus, samtidig med at det er en direkte dialog og med direkte hjælp til hvordan jeg kan lære hvordan netop min diabetes fungerer, og hvordan jeg kan udvikle strategier til at leve med den.
Kostomlægningen har taget udgangspunkt i mine egne præferencer, og for mig er det en kæmpehjælp at kunne styre mit blodsukker ved kost og motion.
Pia har specialiseret viden om diabetes, hvilket har været en fantastisk kilde til viden. Hun har været en god sparringspartner omkring hvordan jeg kan opnå mine mål, samtidig som hun har opfordret mig til at være ambitiøs, uden at det nogensinde har føltes som pres eller påbud.”

Ida – Klient
“Jeg har altid – lige meget om mit BMI har ligget på 20 eller 27 – følt, at jeg vejede 5-10 kilo for meget. Efter en presset periode i mit liv, hvor jeg havde taget en del ekstra kilo på, rettede jeg henvendelse til Pia, da jeg havde svært ved at se, hvordan jeg ellers skulle komme af med den ekstra vægt. Dog viste det sig, at fokus i mine samtaler hos Pia i mindre grad kom til at ligge på tallet på vægten, og at det i højere grad kom til at handle om mit forhold til mad samt de mekanismer, som spillede ind derpå. Gennem mit forløb hos Pia har jeg arbejdet med at få et mere afslappet og naturligt forhold til mad, og så har Pia hjulpet mig med at komme frem til den erkendelse, at lykken ikke nødvendigvis ligger i at veje et bestemt antal kilo, men at det i højere grad handler om, hvordan jeg har det, og om min krop er i balance. Derudover er jeg nået til en accept af, at jeg formentlig aldrig kommer ned og har et BMI på 20 igen – og at det er ok! Pia har hele vejen igennem været en empatisk vejleder, og så er det hendes klare styrke, at hun anlægger et meget helhedsorienteret blik på mad samt sundhed generelt, hvor fokus på stress, velbefindende mv. også spiller en stor rolle.”

Christian – Klient
“Beslutningen om at begynde at gå til konsultationer hos Pia, er en af de (hvis ikke den) bedste beslutninger, jeg nogensinde har taget …
Jeg har igennem de sidste 10 år konstant forsøgt at få tabt alle de kilo, jeg havde taget på. Der var intet, der hjalp – og hvis jeg tabte mig, tog jeg det på igen…
Pia har givet mig indsigten i, hvad der er op og ned, når det kommer til spisevaner. Den kostplan, vi har lagt, tager sit udgangspunkt i, hvordan jeg spiste i forvejen, og derfor føles de ændringer, der er, ikke som kæmpe omvæltninger, men blot nogle små justeringer hist og her…
Resultaterne har da heller ikke været til at tage fejl af, og DET er fedt
Så stor tak til Pia – min mad-sensei – for at have givet mig de værktøjer der skulle til for at jeg ENDELIG fik styr på min vægt

Florian & Annika – Clients
“We, that is Annika (Swedish) and Florian (German), have been looking for an English speaking nutritionist that would help us to evaluate our dietary habits… And Pia was exactly what we have looked for but also so much more; She provided us with a very elaborate diet plan that made adjustments to our already existing habits without totally changing it. Furthermore, she supported us throughout the entire time and responded quickly to our mails especially when it was needed the most. And the sessions with her were always great because she asked very insightful questions that made us reflect on what we have achieved since the last time…”

Klaus, Clinical Manager, M.Sc.Biomed.Eng.
“Pia Houmøller er en dygtig foredragsholder indenfor det brede område kost og dets virkning på kroppen og formår i høj grad, at tilpasse stoffet og formidlingen af dette til målgruppen. …”