Udtalelser

Emilia, 36år – Klient
“Jeg får anbefalet Pia rigtigt højt af en bekendt, og i min første samtale med Pia har jeg allerede afdækket ting, jeg ikke har indset trods flere års selvudviklingsarbejde. Jeg kom til hende med dårlige madvaner, spiseforstyrrende adfærd, jeg røg og jeg stressede, var oppustet og overvægtig. Efter første samtale havde jeg oparbejdet den motivation, der skulle til for at tage det første spadestik, og jeg kvittede smøgerne, stoppede med den spiseforstyrrende adfærd (og hvis jeg engang imellem faldt i, dragede jeg omsorg for mig selv i stedet for at føle skam), og jeg begyndte at blive mere bevidst omkring den måde jeg spiste på. Pias ekspertise er ret unik, fordi hun kombinerer psykologien med fysiologien, dén kombination er guld værd, og så er hun enormt dygtig til at få en til at åbne sig op og gå direkte til sagens kerne

Jonas 26 år – Klient
“Jeg ringer til Pia i foråret fordi jeg er ved at brænde fuldstændig ud. Jeg er træt men kan ikke falde i søvn om aftenen, og løber tør for energi efter ganske få arbejdstimer og udviser tydelige symptomer på stress. Til dagligt læser jeg en krævende videregående uddannelse på Københavns Universitet, der sluger op imod 50 timer af min tid om ugen.
Efter en rigtig behagelig første samtale vender Pia tilbage med en strategi for min kost. Allerede 14 dage efter har jeg det markant bedre. Min rødmen i ansigtet samt akne på ryggen forsvinden helt, men vigtigst af alt falder mit stressniveau og min koncentrationsevne vender tilbage.
En kort periode efter mit første besøg hos Pia, starter en 1,5 måneders eksamensperiode henover maj/juni med 5 eksamener, som jeg er oprigtig angst for, om jeg kan komme igennem. Men ved at følge den kost sammensat af Pia, kommer jeg smertefrit igennem det. Jeg sidder pludselig og kan forberede mig 10-12 timer om dagen, har masser af energi selv da det er overstået og så klarer mig bedre end nogensinde før. Jeg er fuldstændig overbevist om at alle kan have gavn af at få kigget på deres kost, og vil særligt anbefale Pia til en hver!”

Christian 30 år Klient
“Beslutningen om at begynde at gå til konsultationer hos Pia, er en af de (hvis ikke den) bedste beslutninger, jeg nogensinde har taget …
Jeg har igennem de sidste 10 år konstant forsøgt at få tabt alle de kilo, jeg havde taget på. Der var intet, der hjalp – og hvis jeg tabte mig, tog jeg det på igen…
Pia har givet mig indsigten i, hvad der er op og ned, når det kommer til spisevaner. Den kostplan, vi har lagt, tager sit udgangspunkt i, hvordan jeg spiste i forvejen, og derfor føles de ændringer, der er, ikke som kæmpe omvæltninger, men blot nogle små justeringer hist og her…
Resultaterne har da heller ikke været til at tage fejl af, og DET er fedt
Så stor tak til Pia – min mad-sensei – for at have givet mig de værktøjer der skulle til for at jeg ENDELIG fik styr på min vægt

Rasmus 29 år – Klient
“Trods min egen uddannelse og interesse for kost (professionsbachelor i ernæring og sundhed) samt timers læsning på nettet om det, gik det hurtigt op for mig at Pia var yderst kompetent og virkelig vidste hvad hun snakkede om.

Lang historie kort. Jeg er en mand på 29 år, med uddannelse, fast job mm. Jeg har gennem hele livet følt at der var noget galt. Jeg har altid været ramt af koncentrationsbesvær, søvnproblemer, følt mig udkørt men samtidig utrolig aktiv mm. Kort sagt – jeg har altid følt mig i ubalance, men uden at gøre noget ved det da det ikke var invaliderende.
Men en dag var jeg træt af at kæmpe så meget som jeg gjorde, og jeg indså at jeg måtte gøre noget ved det.
Jeg blev først udredt for ADHD, og fik diagnosen, samt medicin.
I samme forbindelse fandt man også en stofskiftesygdom hos mig, så jeg fik endnu en diagnose’ samt medicin.
2 diagnoser på kort tid, og en helvedes masse medicin, samt en akut indlæggelse på hjerteafdelingen, for at blive undersøgt da jeg havde en hvilepuls på over 120 slag/min. Mit hjerte fejlede intet, og de mente at det var stress, og skulle bare fortsætte med medicin.
Medicinen hjalp lidt på symptomerne, men jeg følte jeg kunne gøre mere.
Jeg er selv uddannet med en professionsbachelor i ernæring og sundhed, så jeg begyndte straks at undersøge det nærmere.
Lægerne sagde at kosten ikke havde indflydelse, men det troede jeg ikke på.
Så jeg googlede en masse, og besluttede at opsøge en kostvejleder, og her googlede jeg mig frem til Pia fra Kostbalance.
Jeg skrev straks til hende, og kort tid efter ringe hun mig op, og vi fik en god snak om situationen.
Få dage efter fik jeg en tid hos hende.

Vi sad og snakkede omkring kosten, og jeg gik derfra masse gode råd og vejledninger.
Samme dag, om aftenen modtog jeg en meget udførlig kostplan, som var specifikt lavet til mig og mine behov.
Efter blot 2 dage på kosten bemærkede jeg at noget var anderledes.
Mit hjerte galoperede ikke som det plejede, og min koncentration, søvn og energiniveau var betydeligt bedre.
Min TSH værdi (Stofskifte sygdommen) blev hurtig normaliseret.
Kostens indvirkning på min puls, energi, søvn, koncentration mm. var uden sammenligning langt mere effektivt end alt medicinen.

I dag tager jeg stadig dagligt medicin for min ADHD, men jeg er næsten helt ude af al det andet medicin.
Nogle gange tager jeg også medicin for min puls, men det er mest fordi jeg ikke helt kan undgå at spise noget som jeg ikke kan tåle, hvilket får min puls til at stige øjeblikkeligt. Derfor er jeg stadig i gang med at notere ned hvad jeg tåler og ikke tåler.
Men når jeg holder mig 100% inden for den anbefalede kost, som jeg i samarbejde med Pia har fundet frem til, så er min energi, velvære og min livskvalitet langt større.
Jeg blev en erfaring rigere, og mærkede på egen krop hvor stor betydning kosten virkelig har på alt.
Jeg kunne ikke have gjort det uden Pia’s hjælp, og jeg er virkelig glad for at jeg tog kontakt til hende.
Fordi det har hjulpet mig så meget, vil jeg klart anbefale Pia til andre.

Birgit, 68år – Klient
“Jeg opsøgte Kostbalance i sin tid (for 1,5 år siden), fordi jeg gerne ville forsøge at behandle mine knogle naturligt, istedet for at tage medicin, som ikke virkede og som jeg fik mange bivirkninger af.
I forbindelse med en rejse, var jeg uheldig at snuble på en travetur og fik et kompliceret brud på mit håndled og ribben. Det var først et par år efter, da en veninde fik at vide at hun have knogleskørhed, at jeg gik til min egen læge og bad om en scanning. Her fik jeg desværre konstateret knogleskørhed og skulle i behandling.
Jeg prøvede i en periode, men fik bivirkninger og scanning viste, at jeg stadig tabte knoglemasse, selvom jeg altså var på medicin.
Jeg besluttede derfor at prøve en anden vej og tog kontakt til Kostbalance, da en kollega havde anbefalet mig klinikken. Samtalen var meget behagelig. Jeg fik tilsendt en knogleplan dagen efter, der var udarbejdet specielt til mig.
Kostændringerne var nemme for mig at efterleve, jeg begyndte at gå lidt længere ture, skar ned på kaffen, sammen med forskellige tilskud.
Da jeg blev scannet i sidste uge, viste min scanning, at jeg havde øget min knoglemasse med 9 %!! de sidste 1,5 år.
Ikke bare er jeg glad for ikke at have tabt mere, men at have fået MERE knoglemasse synes jeg er hel fantastisk. Jeg er så glad og fortsætters selvfølgelig og ser frem til min næste scanning. Min læge er også tilfreds og taler ikke længere om at jeg skal i gang med andet mecicin, som jeg meget nødigt vil.

Jeg vil virkelig anbefale alle med knogleskørhed, at kigge på deres kost og søge vejledning hos Kostbalance!”

Tina 40år – Klient
“Jeg startede hos Kostbalance, fordi jeg var træt af overspisning, konstant indre dialog om mad og så en del ekstra kilo, der gjorde, at jeg ikke rigtig følte mig hjemme i min krop. Her fik jeg en meget overskuelig og enkel plan, der passede rigtig godt til den måde, jeg i forvejen spiste. Der var også plads til rugbrød og lidt chokolade, ingen regler om forbudte madvarer. Jeg slap for at tælle kalorier og være overopmærksom på mad, men arbejdede i stedet med at mærke efter, blive god til at sige nej tak og tænke over, hvorfor jeg overspiser. Fokus for mig har meget været på det mentale og årsagerne til, at der ryger for meget indenbords. Her har Pia været god til at fange, hvad der fylder i hovedet fra gang til gang. Jeg gik ind til dette med et ønske om – udover vægttab – en mere grundlæggende ændring af mit forhold til mad og spisevaner, og det er på mange måder lykkedes rigtig godt. “

Amalie 23 år – Klient

“Jeg har døjet med acne i to år siden jeg stoppede på p-piller. I de to år har jeg været igennem en masse skønhedsbehandlinger, lægebesøg og medicin, som ikke har hjulpet. Da min læge mente at den sidste udvej var en meget skrap pillekur, valgte jeg at opsøge Pia, selvom min læge mente at en diætist ville være spild af penge. At få en samtale med Pia er det bedste jeg har gjort for min hud. Jeg har nu været på min diæt i tre måneder, og jeg er helt fri for acne og får kun enkelte urenheder – og jeg er sluppet for at gå på den skrappe pillekur. Jeg har haft to samtaler hos Pia, som har været super behagelige og med fokus på hvordan kosten kan tilpasses mine ønsker.
Kosttilskud og kostplan har været nøglen til at få min hud i balance, og jeg vil anbefale alle som døjer med acne at få vejledning af Pia!”

Marianne 42 år – Klient

“Da jeg blev diagnostiseret med diabetes havde jeg et langtidsblodsukker på 92 (meget højt!).
6 måneder senere var det i normalområdet på 41, og har siden været stabilt her, med en forholdsvis lav medicinering. Samtidig har jeg over 8 måneder tabt 20 kg.
Min oplevelse af samtalerne med Pia er, at det handler om mine mål og mit fokus, samtidig med at det er en direkte dialog og med direkte hjælp til hvordan jeg kan lære hvordan netop min diabetes fungerer, og hvordan jeg kan udvikle strategier til at leve med den.
Kostomlægningen har taget udgangspunkt i mine egne præferencer, og for mig er det en kæmpehjælp at kunne styre mit blodsukker ved kost og motion.
Pia har specialiseret viden om diabetes, hvilket har været en fantastisk kilde til viden. Hun har været en god sparringspartner omkring hvordan jeg kan opnå mine mål, samtidig som hun har opfordret mig til at være ambitiøs, uden at det nogensinde har føltes som pres eller påbud.”

Ida 26 år – Klient
“Jeg har altid – lige meget om mit BMI har ligget på 20 eller 27 – følt, at jeg vejede 5-10 kilo for meget. Efter en presset periode i mit liv, hvor jeg havde taget en del ekstra kilo på, rettede jeg henvendelse til Pia, da jeg havde svært ved at se, hvordan jeg ellers skulle komme af med den ekstra vægt. Dog viste det sig, at fokus i mine samtaler hos Pia i mindre grad kom til at ligge på tallet på vægten, og at det i højere grad kom til at handle om mit forhold til mad samt de mekanismer, som spillede ind derpå. Gennem mit forløb hos Pia har jeg arbejdet med at få et mere afslappet og naturligt forhold til mad, og så har Pia hjulpet mig med at komme frem til den erkendelse, at lykken ikke nødvendigvis ligger i at veje et bestemt antal kilo, men at det i højere grad handler om, hvordan jeg har det, og om min krop er i balance. Derudover er jeg nået til en accept af, at jeg formentlig aldrig kommer ned og har et BMI på 20 igen – og at det er ok! Pia har hele vejen igennem været en empatisk vejleder, og så er det hendes klare styrke, at hun anlægger et meget helhedsorienteret blik på mad samt sundhed generelt, hvor fokus på stress, velbefindende mv. også spiller en stor rolle.”

Florian & Annika – Clients
“We, that is Annika (Swedish) and Florian (German), have been looking for an English speaking nutritionist that would help us to evaluate our dietary habits… And Pia was exactly what we have looked for but also so much more; She provided us with a very elaborate diet plan that made adjustments to our already existing habits without totally changing it. Furthermore, she supported us throughout the entire time and responded quickly to our mails especially when it was needed the most. And the sessions with her were always great because she asked very insightful questions that made us reflect on what we have achieved since the last time…”